Keskity Fi
Uutiset

Mielenkiintoisia tietoja liukuportaista, joita et ehkä tiedä

Oli aika, jolloin liukuportaita nähtiin vain kauppakeskuksissa ja rautatieasemilla. Suuntaus on muuttunut huomattavasti, ja nyt se on melko yleistä myös pienissä kaupallisissa laitoksissa. Niitä nähdään kouluissa, korkeakouluissa, sairaaloissa, ostoskeskuksissa ja monissa muissa paikoissa, jotka tarjoavat käyttäjille helppoa. On tosiasia, että liukuportaat pyrkivät lisäämään esteettisen kosketuksen mihin tahansa paikkaan ja tekemään alueesta näyttävän.
Sana ‘liukuportaat’ on yhdistelmä kahta erilaista termiä ‘hissi’ ja ‘scala’, mikä tarkoittaa portaita latinaksi. Charles Seeberger oli ensimmäinen, joka kolikoi tämän termin ja suunnitteli modernin liukuportaan. Tästä yksinkertaisesta koneesta on nyt tullut suurkaupunkien perimmäinen välttämättömyys ikuisesti. Se on satojen ihmisten yleisimmin käytetty kone useissa julkisen liikenteen myyntipisteissä ympäri maailmaa. Tässä on muutama mielenkiintoinen tieto liukuportaista.
• Liukuportaiden nopeus vaihtelee välillä 180 jalkaa minuutissa 90 jalkaan minuutissa. Normaali liukuporras voi kuljettaa noin 10000 ihmistä kerrallaan.
• Liukuportaat soveltuvat parhaiten vain lyhyille matkoille. Maailman pisimmät ja suurimmat liukuportaat voidaan nähdä Hongkongissa. Kaupungissa on myös maailman paras spiraaliliukuportaat.
• Liukuportaiden kaiteet liikkuvat myös ihmisten mukana antamaan täsmällisen vakauden sen päällä seisovalle henkilölle.
Liukuportaiden moottorit voidaan korjata helposti yleisen mekaniikan avulla. Niiden nopeutta voidaan muuttaa yksinkertaisilla mekanismeilla. Se on suhteellisen turvallinen kone, joka voidaan pysäyttää napin painalluksella, jos joku kaatuu tai kaatuu. Nykypäivän liukuportaita käyttävät laajasti kaikki lapset ikääntyneisiin, joten se on yksi turvallisimmista ja onnettomimmista koneista maailmassa. Seuraavan kerran liikkuessasi liukuportailla ajattele saman asentamista taloon.

Related posts

Mitä konkurssilakimiehet tekevät ongelmiesi helpottamiseksi?

Kadri Damek

Rasvanpoiston puhdistuspalvelut ovat välttämättömiä ravintolallesi!

Kadri Damek

4 parasta asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun ilmoittaudut taistelulajien luokkiin

Kadri Damek